Veelgestelde vragen

Hieronder treft u een aantal veel gestelde vragen en hun antwoorden (FAQ). Verdere informatie staat weergegeven in het parkreglement van Sole Mio:

Wat zijn de reguliere openingstijden van de receptie?

De receptie is open op de volgende dagen en tijden:

  • ZATERDAG IS WISSELDAG
  • Zaterdag:  06:00 – 19:00
  • Zondag:     09:00 – 12:30
  • Maandag – vrijdag:  09:00 – 12:30 en 14:30 – 19:00.

 

Wat is in de huurprijs inbegrepen?

De op de website aangegeven huurprijzen zijn inclusief:

  • Gas, licht en water,
  • Toeristenbelasting,
  • Bedlinnen,
  • WIFI, in het hele park,
  • Dagelijkse vuilophaal (in de ochtend),
  • Eindschoonmaak (wel bezemschoon achterlaten).

Per boeking wordt alleen nog € 22,00 berekend als boekings-/administratiekosten.  Opgemaakte bedden en huur kindermeubiliar zijn tegen meerprijs mogelijk (zie hieronder).

Is het bedlinnen bij de huurprijs inbegrepen?

Ja, de aangegeven huurprijs is inclusief het bedlinnen, dat aanwezig in de bungalow bij aankomst. Als u meerdere weken huurt, heeft u iedere week recht op een pakket schoon bedlinnen, dat u bij het Beheer kostenloos kunt ophalen. Lakens  en slopen voor een kinderbedje dient u wel zelf mee te nemen. Dit geldt ook voor thee- en handdoeken en voor badlakens.

Kunnen de bedden al opgemaakt worden voor aankomst (bedopmaakservice)?

Ja, wij bieden de service dat uw bedden bij aankomst al  door ons zijn opgemaakt. De kosten hiervoor bedragen € 20,– voor een 4-persoons bungalow en € 30 — voor een 6-persoons bungalow.  Indien u hiervan gebruik wilt maken, dient u dit bij uw reservering kenbaar te  maken.

Kunnen handdoeken, theedoeken en badlakens worden gehuurd?

Nee, dit dient u zelf mee te brengen.

Wat kan nog meer worden gehuurd?

Kinderbed, kinderstoel en box kunnen worden gehuurd voor € 5,00 per week per stuk. Dit moet u wel tevoren reserveren bij het verhuurkantoor. Kinderbedlinnen is niet aanwezig.

Zijn er Barbeque (BBQ) mogelijkheden bij de woning?

Ja, bij de beheerder is tegen een borg een schone BBQ te leen. Indien de BBQ weer schoon wordt ingeleverd, ontvangt u de borg weer terug. Zo kunt u altijd over een goede en schone BBQ beschikken.

Zijn er voldoende winkels/restaurants in de buurt?

Op loopafstand zijn er voldoende winkeltjes, zowel in Gera Lario als in het direct aangrenzende dorpjeSorico. Op 4 kilometer van het park is een grote supermarkt, de Iperal, waar u echt alles kunt kopen. Enkele kilometers verder is ook een grote Lidl-vestiging.

Waar kan de auto worden geparkeerd?

De auto kan bij de bungalow worden geparkeerd, bij de meeste bungalows aan de achterzijde. U wordt wel gevraagd rekening te houden met het uitzicht van de bewoners achter u. Boottrailers worden achterin het park geparkeerd.

Kunnen we bij de beheerder informatie over de omgeving krijgen?

In elke bungalow ligt het “Blauwe boek” met daarin veel informatie over de omgeving. Bij de beheerder kunt u terecht voor de actuele informatie over het openbaar vervoer en de dienstregeling van de boten op het meer. Op het informatiebord treft u de gegevens over evenementen in de buurt.

Als we zaken vanuit Nederland meten meenemen, waaraan moeten we dan denken?

Koffiefilters zijn moeilijk te vinden, dus het is raadzaam een voorraadje mee te nemen. Lucifers en tabakswaren kunt u alleen krijgen bij de tabacchi (winkels, waar tabakswaren mogen worden verkocht). Zowel in Gera als in Sorico vindt u er een.

Hoe liggen de prijzen in Italië?

Het prijsniveau is gelijk aan dat in Nederland. Uit eten en alcoholische dranken zijn duidelijk goedkoper; vanwege de accijns zijn suikerhoudende producten meestal iets duurder.

Is er een zwembad op het park?

Het park heeft een kinderbad van 4×12 meter met een diepte van 30 tot 60 cm. Naast het park ligt het openbare zwembad van de gemeente Gera. Verder is het natuurlijk goed zwemmen in het meer. Vanwege het smeltwater is in het voorseizoen het water nog aan de frisse kant. In de zomer is de temperatuur van het water 20-23 graden.

Ligt het park direct aan het water?

Ja, u kunt van het park (na het oversteken van een smalle wandelboulevard) zo het meer instappen. Voor het park ligt een langzaam aflopende zandoever. In de maand juni wordt veel water onttrokken aan het Comomeer voor de irrigatie van de rijstvelden in de Po-vlakte. Als de oever droogvalt kan er tijdelijk een sliblaag liggen, maar het strand wordt regelmatig geploegd en geëgd. In de maanden juli/augustus/september is het waterpeil permanent laag.

Zijn er aanlegmogelijkheden voor de boot?

De meeste mensen leggen de boot aan een grondanker aan het strandje. Dit is echter niet legaal. U kunt ook een ligplaats reserveren in de jachthaven van Gera, naast het park. Daarvoor bezoekt u de site www.comune.geralario.co.it, dan kiest u voor de mogelijkheid “Porto” en daar kiest u voor Nr. 2 , “Gestione posti in transito” en kunt u aangeven voor welke periode u een plaats wenst en vult u de gegevens in in Quadro C, G en H.

Het park beschikt over een botenhelling. Voor grote boten bestaat er bij de Nautica in Domaso (1,5 kilometer) of in Colico (6 km) de mogelijkheid om de boot in het water te laten hijsen. Recentelijk is een nieuwe aanlegsteiger naast het park aan de zijde van Sorico gerealiseerd.

BELANGRIJK:
Het is officieel niet toegestaan boten aan te leggen. De politie controleert daar sinds 2012 op en beboet. U kunt wel uw boot te waterlaten en weer uit het waer halen. Laten liggen is niet legaal. U kunt (zie boven) een havenplaats reserveren in Gera Lario of bij de gemeente Sorico een strandpen a 80,00 euro regelen.

Kan ergens een boot worden gehuurd?

Surfplanken, kano’s en kleine zeilbootjes kunnen worden gehuurd bij de surfschool naast het park. Kitesurfen is voor de oever van Gera toegestaan, er is een speciale zone waar u de kites kunt prepareren en u kunt starten.  Motorboten kunt u huren in Domaso of Gravedona. Voor informatie hierover kunt u terecht bij de beheerder.

Zijn er beperkingen voor het varen op het meer?

Nee, maar u moet wel voldoen aan de eisen die in Nederland gelden v.w.b. vaarbewijs, verzekering en voorzieningen aan boord. Waterskiën is toegestaan vanaf 300 meter van de oever.

Zijn er mogelijkheden om te sporten?

Direct naast het park liggen een voetbalveld, volleybalveld en basketbalveld, die vrij te gebruiken zijn. De tennisbaan kunt u reserveren en betalen bij de kiosk aan de jachthaven. Het park zelf heeft een volleybalveld en een tafeltennistafel. Fietsen en mountainbikes kunnen in de buurt worden gehuurd. De weg rond het meer is gevaarlijk voor fietsers, maar er is begin 2013 een feitspad langs (een deel van) het meer gereed gekomen. In de nabijgelegen dalen van het Valtellina  en Valchiavenna kunt u mooie en lange fietstochten maken. Op 8 km is een school voor paragliding en op 15 km is een kartbaan. Vissen kunt u overal aan en op het meer. In Menaggio, Sondrio en Elba zijn golfterreinen.

Als we willen vliegen, wat is dan de beste verbinding?

De gemakkelijkste verbinding is via Bergamo (Milano Orio al Seria) Afstand tot het park 65 kilometer. Hierop vliegen Ryanair,  Transavia en Berlinair.
Op Milano Linate vliegen alleen Alitalia en de maatschappijen die daaraan gelieerd zijn. (90 kilometer)
Op Milano Malpensa vliegen de overige maatschappijen, waaronder EasyJet vanuit Amsterdam. (afstand 155 kilometer)
Alle vliegvelden hebben een directe verbinding met Milaan Centraal Station en u kunt op alle vliegvelden een auto huren.